Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Geluidsschermen Wilsele onderzocht

PERSBERICHT

Vandaag herhaalde het buurtcomité van Wilsele Dorp, 3012WD haar vraag naar betere geluidswering aan de E314.

Als antwoord op de vraag van 3012WD laat Vlaams parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Karin Brouwers (CD&V) weten dat ze zopas een antwoord kreeg op haar vraag aan de minister van Mobiliteit en Openbare Werken over de verbeteringen aan het viaduct in Wilsele en over andere werken op de E314, waaronder de afrit Gasthuisberg en de spitsstroken.

Op haar vraag of er bijkomende geluidswerende maatregelen worden overwogen tijdens de werken aan het viaduct in Wilsele, antwoordde de minister het volgende: “In het kader van het aanleggen van de spitsstrook richting Aarschot worden momenteel de milieueffecten (waaronder geluid) gescreend. Hierbij zal bepaald worden welke maatregelen en verbeteringen aan de geluidsschermen er nodig zijn.”

Karin Brouwers: “Het lang beloofde onderzoek naar de geluidshinder vindt eindelijk plaats. Nu mag er niet langer geaarzeld worden om tijdens de werken aan het viaduct (2017 – 2018) de geluidsproblematiek grondig aan te pakken.”

Merk ook op in het antwoord van de minister (in bijlage) dat de snelheid op het viaduct in Wilsele zal beperkt worden tot 90km/u.

In bijlage vindt u de vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Karin Brouwers alsook het antwoord van de minister.

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37