Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Kerstwensen en afscheid Vlaams Parlement

Beste mensen

Vooreerst wens ik u allen een gezellige Kerst en een gezond en gelukkig 2024!

Maar ik heb ook nog nieuws te melden.

Op 9 juni zal ik geen kandidaat meer zijn voor het Vlaams Parlement. De lijstvorming leidde bij cd&v Vlaams-Brabant tot een puzzel zonder verkiesbare plaats voor de stad Leuven op de modellijst voor het Vlaams Parlement. Daarom kies ik ervoor om geen plaats op de kieslijst op te nemen. Dat is het eerlijkst en duidelijkst naar mijn kiezers.

Ik bedankte voor het aanbod vanuit de partij voor de eerste opvolgingsplaats op de lijst. Via een opvolgersplaats kunnen jongeren perspectief krijgen en gelanceerd worden. Die plek komt dus toe aan de jongere generatie, ik maak liever plaats voor jong talent.

Sinds 2009 nam ik talrijke initiatieven op vlak van o.a. mobiliteit, media, cultuur, Europa. Als gewezen jeugdschepen van de stad Leuven bleef ik me ook op Vlaams vlak inzetten voor kinderen en jongeren. Ook aan landbouwers, ouderen en minder mobiele mensen besteedde ik altijd veel aandacht.

Bij het begin van mijn parlementair mandaat koos ik ervoor om mijn mandaat van Leuvens schepen van ruimtelijke ordening en jeugd in de vierde grootste stad van Vlaanderen niet te cumuleren met een parlementair mandaat. Mijn motto is altijd geweest dat je geen twee zware jobs tegelijk kan uitoefenen op een ernstige en degelijke manier. Ik bleef wel al die tijd actief in de Leuvense gemeenteraad en zal me opnieuw kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 Leuven.

Ik ben mijn partij cd&v, maar vooral mijn gezin (met drieling) en mijn vele kiezers bijzonder dankbaar voor de kans die zij mij gedurende 15 jaar gaven om mijn stad en streek in het Vlaams Parlement te vertegenwoordigen.

Karin Brouwers

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37