Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Het woord is aan u

Rondom volgt sedert altijd al het leven in uw gemeente of stad. Op 14 oktober 2018 bepalen de gemeenteraadsverkiezingen dat leven in de komende jaren. We helpen u om goed geïnformeerd in het stemhokje te komen en vragen een jaar lang belangrijke lokale spelers naar hun inzichten. Wie zegt dat? Karin!

Karin Brouwers 

Geboortedatum en plaats: 27 juli 1964 te Leuven

Beroep: Vlaams parlementslid / Leuvens gemeenteraadslid

Politieke functie: Lijstduwer (CD&V Leuven)

 

Wat vindt u de belangrijkste verwezenlijkingen van het huidige bestuur?

“We hebben een aantal plekken in Leuven - zoals de Janseniussite en de Martelarenlaan – in een volledig nieuw kleedje gestoken. Als schepen van Ruimtelijke Ordening heb ik destijds nog meegewerkt aan de plannen ervan. Het allerbelangrijkste hierbij vind ik de aandacht voor groen. De voorbije jaren zijn er heel veel parken bijgekomen en momenteel zijn we er nog enkele aan het realiseren. Denk aan het Treinpark, het park Belle-Vue. Of het Sluispark, waar ik onlangs nog eens geweest ben. Dat is toch fantastisch?”

Wat moeten de prioriteiten zijn van de volgende ploeg?

“Ten eerste vind ik het belangrijk dat Leuven  goed bereikbaar blijft voor iedereen. Zo mag de volgende ploeg niet overhaast een circulatieplan invoeren in de deelgemeenten. Ten tweede zou Leuven meer moeten inzetten op toegankelijkheid.   Voetgangerszones moeten perfect berijdbaar zijn met rolstoelen, rollators en kinderwagens. Dit is ook beter voor vrouwen die graag hakken dragen. Waarschijnlijk wordt het geen centraal punt in ons verkiezingsprogramma,  maar ik hoop alleszins dat Leuven  in de toekomst een hakvriendelijke stad wordt.”

Wat u zo mooi aan uw gemeente?

“Als oud-schepen van Jeugd ben ik trots dat Leuven zopas werd uitgeroepen tot Jeugdstad van Vlaanderen. We kunnen als eens vloeken op de studenten, maar door de jonge mensen komen er heel wat innovatieve initiatieven tot stand, zoals starterswoningen, gezinsvriendelijke appartementen.”

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37