Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

het beleid rond factchecking en mediawijsheid

Het niet kunnen onderscheiden van wat echt en wat onwaar is, is natuurlijk één van de grootste gevaren voor onze democratie en voor de stabiliteit van onze samenleving. De strijd tegen vals nieuws en desinformatie moet daarom worden voortgezet.

Dit biedt kansen voor de traditionele nieuwsmedia, en bij uitstek de openbare omroep, om juiste en betrouwbare informatie te brengen die het vertrouwen in deze nieuwsmerken zou moeten versterken. Het is dus meer dan terecht dat u in het kader van het relancebeleid ruim 3 miljoen euro voorzag voor de projectoproep met betrekking tot desinformatie.

Een ander punt rond desinformatie is natuurlijk ook mediawijsheid. Dat is van cruciaal belang. Met het Kenniscentrum Mediawijs hebben wij een belangrijke partner. Alle Vlamingen, jong en minder jong, moeten kunnen beschikken over de juiste competenties om op een kritische, actieve manier te kunnen deelnemen aan die complexe, veranderlijke en fundamenteel gemediatiseerde wereld.

Lees en bekijk hier mijn vraag om uitleg en het antwoord van de minister.

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37