Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Het aanbod van levensbeschouwelijke programma's op de VRT

In de huidige beheersovereenkomst 2016-2020 met de openbare omroep kreeg de VRT concrete opdrachten over het uitwerken van een levensbeschouwelijk aanbod nadat de levensbeschouwelijke uitzendingen door derden werden afgeschaft.

De VRT maakte o.a. een subwebsite van Canvas dat als online platform bijdragen bundelde over filosofie en zingeving. Sinds maandag 20 januari 2020 heeft Canvas geen eigen website meer. Surfers die op zoek zijn naar informatie over de zender, komen nu automatisch terecht op de website van VRT NU. De Canvas-pagina in verband met Wereldbeeld is echter leeg.

Er zouden tevens vier uitzendingen per jaar gemaakt worden van ‘De inzichten van...’, een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten uit Vlaanderen die vanuit hun humanistische levenservaring over hun inzichten in het leven praten. Maar ook dat aanbod lijkt op het eerste gezicht stopgezet.

Lees hier mijn vraag om uitleg en het antwoord van de minister.

Volg mij op

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37