Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

25 scholen krijgen een groene speelplaats

PERSBERICHT

 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, werkt samen met Cera, GoodPlanet en KBC aan een innoverende benadering van de schoolspeelplaats: een gevarieerde en multifunctionele plek, waar plaats is voor groen en natuur, die leerlingen uitdaagt en boeit, waar ieder z’n plekje vindt en kan groeien.

93 scholen droomden van een speelplaats waar elke leerling zich goed voelt. Maar het blijft niet bij dromen: met de projectoproep ‘Pimp je speelplaats’ vormen de partners een duidelijke speelplaatsvisie, betrekken de leerlingen, bouwen een sterk netwerk uit en steken samen met de ouders de handen uit de mouwen.

Het enthousiasme voor boeiende speelplaatsen blijft groot, dat tonen de 93 ingediende projecten voor de derde editie van Pimp je speelplaats. 25 laureaten krijgen coaching en een budget van 4.000 euro voor plantgoed, hout voor speelelementen en aarde. 

Dit zijn de 7 Vlaams-Brabantse laureaten:

·         Buurtschool De Winde                        Basisonderwijs               Halle

·         GBS De Pimpernel                             Basisonderwijs               Zemst (Zemst-Laar)

·         Vrije basisschool ´t Hagekind              Basisonderwijs               Tielt-Winge

·         GLS de kriebel                                   Lager onderwijs               Dilbeek (Sint-Ulriks-Kapelle)

·         Vrije Basisschool Terbank-Egenhoven  Basisonderwijs               Heverlee

·         VZW Sint-Angela-Montfortcollege        VBS Lambertzhoeve       Basisonderwijs Tildonk

·         GO! Freinetschool Krullevaar´t            Basisonderwijs               Wilsele

Op woensdag 19 april 2017 zet Pimp-school ‘Poelbos’ uit Jette (laureaat van de vorige editie) zijn deuren open voor álle leerkrachten en ouders die een project indienden voor de huidige oproep van ‘Pimp je speelplaats’. Op deze Doe-dag kunnen zij inspiratie opdoen over inrichting, plantkeuze en beheer, outdoor teaching, speelplaatsmanagement, moestuinen op school, participatie, insectenhotels en waarom kampen bouwen belangrijk is. De laureaten worden er in de bloemetjes gezet. 

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37