Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

VRT komt versterkt uit onderhandelingen nieuwe beheersovereenkomst

PERSBERICHT

De Vlaamse regering en de VRT bereikten nog voor Kerstmis een akkoord over de nieuwe beheersovereenkomst. Het blijft de uitdaging om te evolueren naar een slankere, meer wendbare organisatie. Maar de VRT krijgt nu een duidelijk en stabiel kader om haar kernopdrachten te vervullen.
De prioriteit ligt bij informatie, cultuur en educatie, en er is een belangrijke plaats weggelegd voor sport en ontspanning met een kwalitatieve meerwaarde.
Karin Brouwers: “De VRT blijft de referentiezender voor elke Vlaming.”

De VRT is, zeker in deze Warmste Week, een verbindende factor in onze samenleving.
Karin Brouwers: "De VRT brengt een grote diversiteit aan programma's, van Klara en de eucharistieviering voor mijn moeder, over het jongerengeweld van Stubru, tot Ketnet voor de kleintjes. En hoeveel gezinnen hebben niet hun dagelijks WIJ-moment met ‘Thuis’ op de buis?"

In tijden van oorlog en terreur wordt de gemeenschapsvormende en de objectief duidende rol van de openbare omroep des te belangrijker. Na de afschaffing van levensbeschouwelijke programma's als Braambos en Lichtpunt, heeft Karin Brouwers daarom nadrukkelijk gepleit voor een waardevol alternatief. In dat opzicht is de verankering van levensbeschouwing in het programma-aanbod van de VRT in overleg met de erkende levensbeschouwelijke verenigingen een eerste belangrijke stap.

Tenslotte worden er krijtlijnen uitgetekend voor een toekomstige VRT die de trein van innovatie en digitalisering niet mag missen en een versterkende rol moet spelen in een evenwichtig medialandschap. Meer samenwerking in plaats van pure concurrentie kan alle mediaspelers in Vlaanderen versterken.

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37