Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Project Leuven-Noord blijft steken in de studiefase

PERSBERICHT

Vandaag diende minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts het indicatief meerjareninvesteringsprogramma van AWV (Agentschap Wegen en verkeer) 2016-2018 in. Vlaams parlementslid Karin Brouwers uit Leuven steekt haar teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Het project
Leuven-Noord waarbij een nieuwe pendelparking van de NMBS rechtstreeks ontsloten zou worden vanop de E314 blijft grotendeels steken in de studiefase. Er wordt gedurende 3 jaar telkens 50.000 euro voorzien voor verder studiewerk. In 2017-2018 staat de aanpassing van de Duitse brug wel op het programma, maar op de uitvoering van de grote werken aan het Vuntcomplex blijft het wachten.

Nochtans past het project Leuven-Noord perfect in de visie van combimobiliteit die de minister zo graag naar voren schuift. De dagelijkse files op de E314 vanuit Limburg en het oosten van Vlaams-Brabant richting Leuven/Brussel zouden aanzienlijk kunnen worden ingekort door pendelaars te stimuleren om de trein te nemen in Leuven. De heraanleg van het Vuntcomplex in het kader van het project Leuven-Noord is hiervoor een essentiële schakel waarop we dus nog enkele jaren langer zullen moeten wachten.

Karin Brouwers is wel verheugd met de geplande werken voor de ontsluiting van
Gasthuisberg aan de zijde van de E314 en met de opname van de herinrichting van het kruispunt N26 met de Mechelsesteenweg in Herent .

Voor
Rotselaar staan de onteigeningen van de doortocht Wezemaal  (N19) op de kalender van 2018 met 100.000 euro, alsook het structureel onderhoud met aanleg van fietspaden in de omgeving van het Wingepark.

Volgend jaar wordt ook 100.000 euro uit getrokken voor de studie van de herinrichting van de gevaarlijke Stationsstraat in
Haacht.

Ook de langverwachte aanleg van fietspaden in
Loonbeek en Neerijse op de N253 wordt gepland in 2017. 

“De regio rond Leuven wordt niet helemaal verwaarloosd, maar hefboominvesteringen zoals de definitieve uitvoering van het project Leuven-Noord blijven jammer genoeg uit.” Concludeert Karin Brouwers.

In bijlage vindt u het indicatieve meerjarenprogramma AWV voor 2016-2018.

Eveneens in bijlage de persartikels in de kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Volg mij op

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37