Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Leuvense partijen bundelen krachten voor toegankelijk openbaar vervoer

5 politieke partijen bundelen de krachten en pleiten bij De Lijn en NMBS voor betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer. CD&V, Groen, N-VA, Open VLD en sp.a dienen daarom een gezamenlijke motie in op de gemeenteraad van 27 juni.

“Openbaar vervoer is een recht voor alle burgers, maar al te vaak is het voor personen met een beperking geen evidentie. De liften in het station werken niet, het vernieuwde stationsgebouw heeft geen helling aan de ingang, niet elke bus is toegankelijk met de rolstoel, … Met deze motie vragen we aan De Lijn en NMBS duidelijke communicatie en dienstverlening, aangepaste infrastructuur en op geregelde tijdstippen overleg met ervaringsdeskundigen.”

Karen Van Herck (N-VA), Karin Brouwers (CD&V), Lies Corneillie (Groen), Lothe Ramaekers (sp.a) en  Luc Ponsaerts (Open VLD) stellen vrijdag om 11 uur de motie voor aan de pers. Ook enkele ervaringsdeskundigen getuigden over hun ervaringen met De Lijn en de NMBS.

In bijlage de motie.
Bekijk hier de reportage op ROB-tv.

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37