Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Karin dankt vrijwilligers die assistentiehonden opleiden

Karin zette Nadine Leemans vrijwilligster als pleeggezin van BCG (Belgisch Centrum voor Geleidehonden), in de bloemetjes.

Op 5 december, de internationale dag van de vrijwilligers, willen de CD&V-Senatoren de vrijwilligers bedanken die zich inzetten bij de opleiding van assistentiehonden. Daarom zetten ze vandaag een vrijwillig(st)er uit eigen regio in de bloemetjes.

Karin overhandigde aan vrijwilligster Nadine Leemans uit Holsbeek een bedankingscertificaat voor haar inzet bij de opleiding van assistentiehonden. Pleeggezinnen hebben de belangrijke taak om van puppy’s van zeven weken oud evenwichtige en sociale huisdieren te maken. Het doel is de pup te laten opgroeien tot een sociale, vriendelijke en gehoorzame hond. Van echte geleidehondentraining is nu nog geen sprake, daarvoor is het dier nog te jong. Na 14 maanden gaat de hond naar het opleidingscentrum van BCG voor verdere opleiding.

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking.  Een geleidehond draagt zo bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij. De hond geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen. Een assistentiehond heeft tevens een sociale meerwaarde. Hij legt de link tussen de persoon en de buitenwereld.

Volgens Karin is het belang van deze pleeggezinnen niet te onderschatten: “Dankzij de hulp en maandenlange inzet van deze vrijwilligers kan een hond goed worden opgeleid. Een hele warme dank u wel hiervoor.”

 

BCG zoekt trouwens nog altijd pleeggezinnen voor puppy’s, voor meer info kan je terecht op www.puppyzoektpleeggezin.be 

 

Voor meer info over BCG kan je hier terecht, www.geleidehond.be

Volg mij op

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37