Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Fietslift maakt Wilsele-dorp bereikbaarder

Om met de fiets via de Vaartkom naar Wilsele-dorp te gaan, moet je heel wat hoogtemeters overbruggen. Om Wilsele-dorp meer bereikbaar te maken, is er een fietslift in Parking Vaartkom. Grote stickers wijzen de weg naar de lift.

De fietslift brengt de gebruiker naar de Tramweg bovenop Keizersberg. Om de fietslift herkenbaar te maken voor de fietsers, hangt er sinds kort een grote sticker op. De lift mag overigens ook gebruikt worden door voetgangers, om naar Wilsele-dorp te wandelen, of Keizerberg te bezoeken en te genieten van het uitzicht.

Om de verbinding tussen het stadscentrum en Wilsele-dorp en Gasthuisberg voor fietsers nog te verbeteren, begint Agentschap Wegen & Verkeer binnenkort aan de bouw van een fietspad langs de L├╝denscheidsingel, van het Engels Plein naar de Mechelsepoort. Eens dat fietspad er is, hoeven fietsers geen lange omleiding meer te volgen. Dat betekent dat fietsers vlot van en naar het nieuwe fietspad of de autoluwe Noordoever en OPEK-plein kunnen.

Volg mij op

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37