Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Fietsbrug over de Ring rond Brussel pas klaar in 2020

De fiets is één van de oplossingen voor het verminderen van het fileprobleem in Vlaams-Brabant. Toch nemen nog te weinig mensen in Vlaams-Brabant de fiets voor hun woon-werkverkeer, maar gelukkig wint de fiets aan populariteit. De afgelopen periode namen heel wat bedrijven dan ook initiatieven om hun werknemers op de fiets te krijgen door o.a. te investeren in leasingmogelijkheden voor fietsen. Elektrische fietsen  zorgen ervoor dat afstand minder belangrijk wordt voor een werknemer als hij moet kiezen voor de fiets of een ander vervoersmiddel.

Ook het fietsGEN moet werknemers stimuleren om de fiets te nemen om op hun werk te geraken. Veilige en comfortabele fietssnelwegen richting Brussel zijn hierbij belangrijke elementen. De Ring rond Brussel blijft voorlopig echter een belangrijk knelpunt om met de fiets Brussel te bereiken vanuit Leuven. Minister Weyts verklaarde eerder dat de aanbestedingsprocedure normaal zou afgerond zijn  in 2016 zodat de werken in 2017 zouden kunnen starten.

Uit een antwoord op mijn schriftelijke vraag blijkt nu dat de aanbesteding nog altijd niet is afgerond waardoor het project ernstige vertraging zal oplopen. Er wordt geschat dat de eerste fietsers pas ten vroegste in 2020 over de brug zullen kunnen rijden.

Lees hier mijn schriftelijke vraag en het antwoord van de minister.

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37