Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

De grote impact van de coronacrisis op onze Leuvense ondernemingen

Door de coronacrisis hebben veel Leuvense zelfstandigen en ondernemers hun deuren verplicht moeten sluiten. Dit was door de gezondheidscrisis noodzakelijk, maar natuurlijk voor hen een serieuze financiƫle aderlating. Vlaams minister Hilde Crevits ondersteunt deze getroffen ondernemers via de hinderpremie. Op die manier krijgen ze in deze moeilijke tijden een duwtje in de rug.

De ondernemers die getroffen zijn door een volledige sluiting bekomen een eenmalige premie van 4.000 euro en als ze na 5 april 2020 hun zaak nog moeten sluiten een vergoeding van 160 euro per dag. Er is nu een handig overzicht van hoeveel hinderpremies in elke gemeente al aangevraagd en betaald werden. U kan de info raadplegen via: www.vlaio.be/coronahinderpremie-cijfers.

Meer informatie over de corona hinderpremie kan u terugvinden op de website van VLAIO: www.vlaio.be/coronahinderpremie.

Concreet betekent dit voor Leuven dat 1.389 ondernemers/handelaars een hinderpremie van 4.000 euro hebben aangevraagd en dat er hiervan 1.111 werden uitbetaald. Intussen werden er eveneens al aan 842 Leuvense ondernemers dagvergoedingen van 160 euro uitgekeerd.  

In gans Vlaams-Brabant werden er 16.216 hinderpremies aangevraagd, waarvan er 12.290 werden uitbetaald en werden er al voor 8.872 dossiers dagvergoedingen uitgekeerd.

Meer informatie vind je tevens in het persbericht in bijlage.

Volg mij op

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37