Karin Brouwers - Leuven

Nieuwsbericht

Betere benamingen afritten Leuven E314 – E40

Persbericht

Vlaams parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Karin Brouwers (CD&V) pleitte in het verleden reeds voor het toevoegen van de benamingen Leuven Noord en Leuven Zuid op de borden van de respectievelijke afritten. Ze steunt dan ook het voorstel van  “Leuvense Bewonersparticipatie” om de verschillende afritten van de E314 – E40 rond Leuven betere benamingen te geven.

Nu rijden veel mensen van de snelweg af via de Koning Boudewijnlaan, ook als men bijvoorbeeld in Kessel-Lo moet zijn. Dat geeft nodeloze extra kilometers en verkeer op de ring rond Leuven. Karin Brouwers vindt wel dat de deelgemeenten en de buurgemeenten eveneens apart moeten vermeld blijven op de borden. De nieuwe benamingen zullen de bestuurders helpen om de juiste afrit te kiezen.

Het voorstel voor de benamingen van de borden aan de afritten zou dan bijvoorbeeld kunnen zijn:

-Leuven Noord (Kessel-Lo / Wilsele-Putkapel)
-Leuven Noord-West (Herent / Wilsele-Dorp)
-Leuven West (Winksele)
-Gasthuisberg
-Leuven Zuid  (wetenschapspark)
-Leuven Oost (Haasrode en Korbeek-Lo)

Karin Brouwers hoopt dat de stad Leuven en AWV zich hier snel over zullen buigen.

Karin Brouwers ijvert tevens al jaren voor de aanleg van de pendelparking van de NMBS genaamd  Leuven-Noord. Deze parking moet op het spoorwegplateau komen en zal enkel bereikbaar worden via de E314 en meer bepaald via de afrit Kessel-Lo. De parking zal niet alleen een grote troef zijn voor de vele treinreizigers, maar kan eveneens worden gebruikt als randparking door bezoekers aan de stad. Dankzij de vooropgestelde naamswijziging van borden aan de afritten zal in de toekomst alvast iedereen de correcte afrit Leuven Noord naar deze pendelparking kennen.

Volg mij op

© Karin Brouwers - Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1011 Brussel - karin.brouwers@vlaamsparlement.be - T +32 2 552 43 37